Antskogin Työväenyhdistys ry

Antskogin Työväenyhdistys ry on pieni ja vireä yhdistys Raaseporissa, Antskogin kaupunginosassa, joka sijaitsee kaupungin pohjoislaidalla, Fiskarsista muutaman kilometrin koilliseen, Lohjan kaupungin rajalla.

Kylän historia ulottuu pitkälle Suomen teollistumisen alkuaikoihin ja myös Työväenyhdistyksen historia on varsin pitkä ja mittava. Työväenyhdistys on toiminut Antskogissa jo yli sadan vuoden ajan. Välillä toiminta on ollut kovinkin vireää ja välillä varsin vaisua. Keskeistä toiminnassa on ollut kunnallinen vaikuttaminen ja oman kylän asioiden edistäminen. Keskeistä on myös oman Työväentalon kunnossapito ja runsas käyttö.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Ismo Sjöblom ja sihteerinä Taina Lackman. Talousasiat ovat Jouko Aallon käsissä. Yhdistyksen johtokuntaan kuuluu kylän aktiiveja. Kylällä on muutakin aktiivista toimintaa, nimittäin Antskogin Kyläseura, joka aktiiviesti vuokraa Työväentaloa. Työväenyhdistys ja Kyläseura järjestävät erilaisia tapahtumia ja pyrkivät molemmat edistämään Antskogin kylän elinvoimaa.

Vuosittaisia tapahtumia Työväentalolla ovat ainakin kesäjuhlat, pari kertaa vuodessa järjestettävät teemailtamat, Halloween tapahtuma ja pikkujoulut erityisesti lapsille, erilaisia teemaluentoja eri aiheista, jne. Kylällä pidetään sitten paljon muita tapahtumia, talvirieha, juhannuskokon sytyttäminen, jouluhartaus, jne. Kaikki toiminta on Antskogin kylälle ja kyläläisille tärkeää.

Työväentalo on vuokrattavissa 

Erilaisiin perhejuhliin ja tapahtumiin. Talolle mahtuu sisälle toistasataa juhlijaa ja kaikille rittää pöytäpaikka sekä mukava istuin. Saliin mahtuu niinikään satakunta osallistujaa, jos sali kalustetaan pelkillä istuimilla. Talolla on perusastiasto sekä ruokailua että kahvitilaisuuksia varten. Talon vuokraamista hoitaa puheenjohtaja Ismo Sjöblom.

Yhdistys pyrkii edelleenkin toimimaan aktiivisesti kylän ja asukkaiden parhaaksi. Tule mukaan toimintaamme. Järjestämme talkoita, siivoamme piha, puuhaamme Työviksellä, välillä teemme aloitteita kaupungille, välillä menemme yhdessä teatteriin, vietämme saunailtaa tai nautimme jouluruuista yhdessä ja odotamme Joulupukkia! Sellaista jäsentemme näköistä toimintaa. Tule sinäkin mukaan – mukaan voi tulla, vaikkei asuisikaan Antskogissa!
Yhteystiedot, lisätiedot ja tiedustelut:

pj. Ismo Sjöblom, GSM 040 833 5183

siht. Taina Lackman, taina.lackman@lohja.fi